Козметичарка савјетује како да изгледате младолико

GS
Козметичарка савјетује како да изгледате младолико

Многе жене, суочене са првим знацима старења, одмах закажу преглед код козметолога, па чак и код пластичних хирурга. Испоставило се да не морате да пролазите кроз ове болне процедуре да бисте изгледали младолико.

Козметичарка Јулија Сурмина навела је тајне које ће помоћи да се младост и здравље лакше и пријатније одрже.

Заспите и пробудите се у складу са својим циркадијалним ритмом

Сваки организам живи према одређеном биоритму. Концентрација кортизола и мелатонина се повећава или смањује у зависности од доба дана. Дакле, ниво хормона стреса почиње да расте око седам часова - ово вријеме се сматра оптималним за буђење. Али до 21 час производња хормона спавања се повећава, тако да свакако треба да идете у кревет најкасније до 22 часа.

Ова рутина спавања и буђења не само да побољшава благостање, већ има и позитиван ефекат на ваш изглед. Покушајте да га пратите најмање пет дана у недјељи - одмах ћете примијетити резултат.

Чак и ако себе сматрате "ноћном птицом", касно идете у кревет и касно устајете цијели живот, то не значи да се ваше тијело прилагодило оваквом начину живота и да ни на који начин не пати. Само што су вам циркадијални ритмови покварени и због тога се ваше опште здравље погоршава, што такође утиче на ваш изглед.

Не избјегавајте горак укус

Разликујемо само шест укуса: слатко, кисело, слано, љуто, трпко и горко. Сви, осим посљедњег, на овај или онај начин су присутни у нашем животу. Али одсуство горчине је велика грешка.

Ствар је у томе што су супстанце које пружају такав укус изузетно корисне. Рукола, грејпфрут, ђумбир, ротквица, патлиџан - горак укус додајте у исхрану ако желите да побољшате своје гастроинтестинално здравље. Као што знате, управо је овај систем заслужан за љепоту коже, па ћете се истовремено ријешити дуготрајних дерматолошких проблема.

Поред тога, горчина даје осјећај ситости дуго времена. Ако сте дуго сањали да изгубите тежину, овај укус је ваш главни помоћник. Нећете ни примијетити како почињете да једете мање дневно, што значи да ће ваша тежина почети постепено да се смањује.

Прошетајте природом

Покушајте да изађете на свјеж ваздух најмање 10-15 минута дневно, а најбоље сат времена, најбоље не само у граду, већ у природи - у шуми или парку. Прво, ово је оптимална свакодневна физичка активност – распршићете лимфу, сагорјети калорије и загријати тијело. Друго, медитативна активност је добра за нашу психу јер нам омогућава да се ослободимо стреса и опустимо. Загарантовани су вам одморан изглед, блистава кожа и сјај у очима!

Да бисте појачали ефекат, изводите праксу уземљења у природи. Да бисте то урадили, заузмите удобан положај - стојте, сједите или лежите на трави. Осјетите свој контакт са земљом, скенирајте своје тијело, ослободите сву напетост. Дишите равномјерно, одржавајте осјећај "овдје и сада" - на тај начин ћете развити свијест. Можете почети са пет минута, постепено повећавајући вријеме предвиђено за вјежбу. Постаћете много смиренији, што ће се свакако позитивно одразити на ваш изглед, преноси Сторy.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана