Користите крему за сунчање у облику спреја? Ево шта би требало да знате

GS
Foto: Freepik

Производи за сунчање у виду спреја су вјероватно најлакши, најбржи и најпрактичнији начин да заштитите кожу од сунца

Д‌јелују као и друге врсте крема за сунчање (емулзије, гелови, стикови, итд.) у погледу заштите од сунчевог зрачења, с тим што је њихова главна разлика углавном у текстури. Већину спрејева за заштиту од сунца кожа лако упија захваљујући лаганом саставу, не остављајући трагове масноће, а истовремено су водоотпорни. Ипак, постоје неки савети које вриједи знати уколико су спрејеви ваш избор:

Обратите пажњу на количину спреја који наносите

Према Америчкој академији за дерматологију (ААД), количина креме за сунчање која је одраслој особи потребна да у потпуности покрије своје тело је отприлике она која стане на ваш длан. Пошто је тешко одредити колико сте спреја за заштиту од сунца прскали на кожу, правило је да прскате док ваша кожа не почне да сија. Такође, под‌једнако је важно уопштено запамтити да је бочица спреја за заштиту од сунца од око 150 мл довољна за око 6 наношења.

Нанесите добро и равномјерно одмах након купања у мору

Да бисте били сигурни да нисте пропустили неко мјесто и да сте крему за сунчање равномерно нанијели на кожу, нанесите је одмах након купања. Не заборавите да покријете чак и тешко доступна места кремом за сунчање, као што су уши, чело, нос, табани и иза колена.

Спреј за заштиту од сунца не престаје да буде спреј...

Никада немојте наносити спреј за заштиту од сунца (као ни било који производ у спреју) у близини топлоте или нечег запаљивог (нпр. свеће, итд.) или док пушите. Иако крема за сунчање није запаљив материјал, може бити када се користи у облику спреја. Зато се уверите да сте далеко од „опасних“ жаришта.

Додатни савјет: Без обзира на врсту креме за сунчање коју користите, не смете заборавити да је поново нанесете на свака два сата када сте на отвореном или одмах након пливања или прекомјерног знојења, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана