Који дио печеног пилета је токсичан

b92
Foto: printscreen

Jедан од разлога је доступност, благ укус без јаког мириса, али и цијена која је приступачнија од, на примјер, јунетине, телетине или свињетине. Бонус је што је ово месо богато разним хранљивим материјама, корисним за зравље организма.

Међутим, не сматрају се сви дијелови пилета добри за људско тијело, објављено је недавно у једној кинеској студији. Захваљујући искуству бројних кувара који су своја искуства у кувању пренијели стручњацима, као и сазнања технолога, откривено је које дијелове пилета не треба конзумирати јер су штетни по здравље.

Па тако, када једете пилетину боље је да не конзумирате кожицу која се у потпуности састоји од масти и, осим тога, може да садржи велики број бактерија.

Такође, препорука је и да се не једу плућа, јер чак ни термичка обрада високом температуром није у стању да у потпуности уклони све паразите из њих.

Кинески стручњаци су савјетовали и да не користите главу (што се иначе код нас ријетко користи), јер управо овај дио пилета акумулира све штетне материје које животиња поједе током свог живота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана