Које врсте чајева помажу у борби против стреса и анксиозности

ГС
Foto: Илустрација

Стрес и анксиозност су озбиљни проблеми с којима се сусреће све већи број људи.

Чајеви од природних састојака представљају сигурнији начин помоћу којег ћете се ријешити потешкоћа с наведеним психичким стањима, преноси портал Кликс.

Сљедећи наведени природни чајеви ће вас смирити, односно опустити у тешким тренуцима.

Чај од менте

Мента је биљка која опушта мишиће. Чај од менте не садржи кофеин, што га чини идеалним за конзумирање прије спавања. Пружит ће вам миран сан који вам је потребан након напорног дана.

Чај од камилице

Стрес и анксиозност неријетко узрокују несаницу. Баш као и чај од менте, чај од камилице релаксира напете мишиће и ублажава раздражљивост. Богат је антиоксидансима који могу играти улогу у смањењу ризика од неколико болести, укључујући болести срца и рак.

Чај од матичњака

Матичњак је умирујућа биљка која припада породици менте или нане и има благи окус лимуна. Чај од матичњака смањује хормон стреса који се назива кортизол и опушта тијело без изазивања поспаности. Такођер помаже у подизању расположења.

Чај од пасифлоре (Господинове крунице)

Флавоноид кризин који се налази у цвијету пасифлоре има благотворно дјеловање и помаже код проблема са спавањем. Имајте на уму да га не бисте требали конзумирати уколико пијете седативе. Дјеца млађа од шест мјесеци, труднице и дојиље би га такођер требале избјегавати.

Антиоксиданс епигалокатехин галат (ЕГЦГ) који се налази у природним чајевима повећава способност памћења и задржава концентрацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана