Кина: Умрла инфлуенсерка која је у кампу за мршављење покушала да скине 100 кг

Танјуг
Foto: Принтскрин

ПЕКИНГ- Кинеска инфлуенсерка која је покушала да изгуби 100 килограма, наводно је умрла док је била у кампу за мршављење на сјеверозападу Кине.

Због смрти 21-годишње инфлуенсерке, државни медији су упозорили на безбједносне ризике у камповима за мршављење и изразили забринутост због притиска под којим су жене од којих се очекује да се придржавају популарних стандарда љепоте, пише Си-Ен-Ен.

Поред тога, интензивирано је испитивање инфлуенсерске индустрије, пошто је прије само неколико недеља младић преминуо док се уживо снимао како пије неколико флаша алкохола.

Инфлуенсерка је о свом губитку тежине обавештавала десетине хиљада пратилаца на друштвеној мрежи Douyinн, што је верзија ТикТока - кинеске апликације недоступне у Кини, у покушају да их охрабри у њиховој борби против гојазности.

Недавно је објавила видео-клип на којем је изјавила да има 156 килограма и да планира да скине 100 килограма.

Кинески медији су објавили да је она у претходна два мјесеца изгубила више од 27 килограма у неколико кампова за мршављење у различитим градовима у Кини.    

Након што је објављено да је преминула, сви видео-снимци на којима инфлуенсерка тренира су уклоњени са друштвених мрежа, а слике су избрисане, наводи Си-Ен-Ен.

Како преноси америчка телевизијска мрежа, кинески медији су навели да је породица инфлуенсерке добила "компензацију" од кампа за мршављење који је посећивала прије смрти, али није објављено о каквој компензацији је ријеч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана