Kина: Јавно срамоћење због кршења прописа о вирусу корона

Срна
Kина: Јавно срамоћење због кршења прописа о вирусу корона

ласти у кинеском региону Гуангси јавно су осрамотиле четири особе оптужене за кршење правила о ковиду 19, помажући мигрантима да пређу затворену границу из Вијетнама, јављају државни медији.

Државне новинске агенције извијестиле су данас да је четворо људи наводно прекршило правила у вези са ковидом 19 и да су зато јавно осрамоћени. Четворица осумњичених, обучених у заштитна одјела, спроведена су градом Ђангси у Гуангсију пред великом масом људи.

У пратњи власти и уз велико присуство полиције, осумњичени су виђени како држе плакате са својим фотографијама и именима. Сваког од четворице оптужених држала су по два полицајца.

Четворо људи је кажњено због превоза илегалних миграната из Вијетнама. Кина је увела строге мјере на граници како би спријечила ширење ковида 19 из сусједних земаља.

Ђангси је близу кинеске границе са Вијетнамом.

Регионални информативни канал рекао је да је парада пружила "упозорење из стварног живота" јавности и "одвратила кривична дјела тог типа".

Јавно срамоћење осумњичених за одређена кривична дјела у Кини забрањено је од 2010. године. Ова пракса се наводно поново појавила посљедњих месеци док се локалне владе боре да спроведу политику нулте толеранције у вези са ковидом 19.

Сличне сцене су снимљене у новембру и августу, када је наоружана полиција спровела осумњиченог кроз улицу до дјечијег игралишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана