Како умањити целулит без плаћања скупих третмана

Avaz
Foto: Ilustracija

Целулит је врло чест код жена. Тешко га је избјећи и кад се једном појави, не постоји начин да се потпуно уклони, али свакако га је могуће смањити. Стручњак за веллнес Викторија Адамс каже да постоје три методе које можете испробати код куће.

Целулит је неравни дио коже, најчешће задњице или бедара, узрокован накупљањем масноће испод коже.

- Масажа тијела ми је омиљени начин смањивања целулита, а резултати се могу видјети већ након двије седмице. Можете је изводити користећи четку или руке, а потребно ју је изводити неколико пута седмично - рекла је Адамс за Експрес.

Како појашњава, механичка масажа тијела мобилизује станице и помаже ријешити се масних наслага. Такође потиче проток крви, регенерацију ткива и лимфну дренажу.

- Радите кружне потезе према горе - савјетује.

Осим тога, ако на тијело наносите хидратантну крему за масажу, постоји један састојак који би могао бити користан.

- Кофеин примијењен локално може дехидрирати масне станице, а тим поступком их смањујете - додаје Викторија те савјетује да смањите унос прерађене хране и калорија уопште те водите активнији живот и изводите вјежбе снаге.

- Један од најбољи начина за смањење целулита је повећање нивоа тјелесне активности. Желите да тијело сагоријева, а не да складишти вишак масноће - напомиње.

И на крају, покушајте контролисати ниво стреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана