Како се ријешити тамних подочњака природним путем

GS
Foto: Facebook

Уколико послије непроспаване ноћи или из чиста мира ујутро имате тамне подочњаке или отечене кругове испод очију, постоје хитне природне методе које можете лако и брзо да примјените и да ријешите проблем. Ово питање занима готово све жене на свијету, а одговор се крије у купатилу и кухињи.

Шта је узрок тамних кругова

Тамни и отечени подочњаци могу бити посљедица неких стања у организму, па ако вас овај проблем прогања свакога дана, морате да се обратите љекару. Кожа око очију је четири пута тања него на другим дијеловима лица, па тамна крв, која није засићена кисеоником, стагнира у капиларима испод очију и постаје примјетна. Узроци тамних кругова испод очију могу бити различити од пигментације до наглог губитка тежине и нездравог начина живота.

Ово су најчешћи узроци:

- хронични прекомјерни рад, недостатак сна, стрес;

- конзумирање алкохолних пића (дехидрира ткива);

- дуг рад на рачунару;

- лоша исхрана и седентарни начин живота;

- недовољна влага у предјелу око очију;

- алергије на боје за трепавице или козметику.

Како да хитно и природно уклоните тамне кругове

Уколико подочњаке добијете након непроспаване ноћи, стреса и недостатка сна, онда знамо колико брзо можете да се ријешите проблема.

Умивање леденом водом је прва помоћ.

Користите коцкице леда да бисте се спасили тамних кругова и подочњака. Замрзните минералну воду и чај од камилице, то ће вам помоћи не само у козметичке сврхе, већ и да се пробудите.

Охлађени краставац нарезан на танке кругове је најпопуларнији народни рецепт за уклањање подочњака.

Кесице чаја које држите у фрижидеру, а онда их ставите на подочњаке на 15-20 минута. Идеални су зелени и црни чај зато што садрже теин, он смањује отоке, а камилица смирује упалу и црвенило.

Хладна јабука је супер рјешење за натечене очи. Охладите је у фрижидеру и ставите кришке преко очију да на 10 минута.

Кромпир може да смањи отеченост и тамне колутове - исјеците га на кришке и ставите на неколико минута на очи, а можете га изрендати, па исциједити и ставити као облоге.

Бјеланце је природни фејслифтинг и користи се као маска за затезање коже. У чинији измиксајте неколико бјеланаца да се стврдну, па их четкицом нанесите на подочњаке, оставите неколико минута и исперите водом.

Хладно млијеко је такође добро против тамих кругова. Туфер се умочи у мало хладног млијека и утапка на подочњаке, оставите неколико секунди, затим исперете.

Бадемово уље наносите око очију ујутру и увече уколико често или увијек имате подочњаке.

Коректор ће вам помоћи да маскирате тамне кругове испод очију, али обавезно се консултујте са продавцем у парфимерији како бисте пронашли савршену нијансу, преноси Сенса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана