Како препознати дехидратацију: Фармацеут открива шест кључних симптома

Најжена
Foto: Илустрација

Здравствени стручњаци су открили шест симптома дехидратације на које треба обратити пажњу како температура расте, као и пет савјета који ће вам помоћи да останете хидрирани.

Фармацеут Навин Косла је рекао да високе температуре могу представљати озбиљан ризик по здравље оних који су у угроженој категорији, због чега је кључно остати хидрирани, остати у хладу и користити крему за сунчање током дана.

Да бисте се осјећали добро и здраво током ових врућих периода, важно је да будете хидрирани. Немојте узимати воду за пиће здраво за готово током топлотног таласа - то је заиста важно.

,,Препоручујем да пијете 20 одсто више воде од уобичајеног уноса и да конзумацију чаја, кафе, алкохолних и зашећерених пића замените водом. Ова промјена можда неће бити по укусу свима, па можете да додате воће у пиће. Боја и мирис вашег урина је кључни показатељ када је у питању дехидрација и требало би да вам буде јасно да ли је тамно жуте боје и има јак мирис“, објаснио је Косла.

Јасан показатељ дехидратације је боја вашег урина. Када се хидрира, требало би да буде провидно-свијетло жута, али у недостатку течности може да постане много тамнија и да има јак мирис. Одлазак у тоалет мање од четири пута дневно током топлотног таласа такође је знак дехидратације. Ако вам ови знаци сметају, свакако почните да пијете више, преноси Glaucestershire Live. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана