Како пиво утиче на здравље?

Независне
Foto: илустрација

Истраживање је спровођено од 2007. до 2020. године, а тим научника у Шпанији дошао је до занимљивих запажања о утицају овог алкохолног пића на здравље

.Неке од студија које су научници прегледали указују на то да састојци који се природно налазе у пиву, а нису алкохол, могу бити добри за здравље. Како је потражња за безалкохолним пивом већа него икад, ово је добра вијест и за оне који воле пиво, али избјегавају алкохол.

Још један закључак до којег су током истраживања дошли је то да умјерена козумација пива има добар утицај на здравље.

Једно пиво дневно за жене и два за мушкарце су максимум, тврде научници.

 Пиво штити мушкарце од развоја дијабетеса

Истраживачили су изјавили како су мушкарци који не пију алкохол уопште под већим ризиком од развоја ненормалних нивоа глукозе од оних који повремено попију пиво.

Пиво је добро за густоћу костију

Ако посматрамо густоћу костију и опасност од лома костију код старијих појединаца, истраживачи тврде да су они који су, чак и мало конзумирали пиво, у знатно мањој опасности.

Понудили су и научно објашњење за ову чињеницу: "Други састојци пива дјелују у синергији са силиконом и стимулишу остеобластичне ћелије које поправљају структуру костију и помажу реминеларизирање костију и зуба."

Пиво може утицати на нижи холестерол

Неколико студија упућује на то да пиво помаже у развијању доброг холестерола и регулисању производње оног лошег у тијелу, захваљујући великом удјелу антиоксиданса.

Важно је додати да се ово догађа када се конзумира врло мала количина пива, преноси "ЕатТхис"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана