Како лакше заспати: Три савјета стручњака за квалитетнији сан

Кликс
Foto: принтскрин

Стручњакиња за спавање Нарван Амини открила је три једноставна савјета којих се морате придржавати како бисте се током ноћи заиста добро одморили.


Иако неки људи могу лако задријемати, то не значи нужно да се одмарају онако како је потребно организму.

Код спавања битно је узети у обзир положај тијела, окружење у којем спавате, као и вријеме у које обично легнете у кревет.

У вези с тим Амини је открила шта треба имати на уму како бисте побољшали квалитет свог сна.

Пазите на свој положај - иако постоје различити положаји за спавање, Нарwан је тврдила да је спавање на боку најбоље из више разлога. Као прво, даје вашој кичми довољно поравнања и подршке.

Осим тога, не само да смањује мале болове у врату или леђима, већ и помаже вашем цјелокупном унутрашњем тијелу да правилно функционира.

Како бисте смањили јутарње грчеве у врату, најбоље је да рамена држите подаље од јастука како бисте смањили сваки додатни простор између врата и душека, каже Нарwан.

Подесите окружење - Када се ради о околини у којој спавате, најбоље је да буде мрачно, тихо, уредно и хладно.

Док су неки навикли да спавају са једном ногом ван покривача како би се охладили током ноћи, то можда неће функционисати за све.

Међутим, најбоља температура ваше спаваће собе је отприлике 19 степени Целзијуса. Осим што остаје хладна, неосвијетљена соба такођер одржава ваш унутрашњи сат подешеним.

Успоставите адекватну рутину - Ноћна рутина ће се разликовати за сваку особу, међутим, Нарwан је топло препоручила избјегавање кориштења било какве електронике сат времена прије спавања.

"Умјесто тога, добро је опустити се уз једноставну активност попут читања књиге, једноставног истезања или топлог туша", поручила је.

Међутим, ако сте навикли да заспите уз буку телевизора, стручњакиња је предложила да испробате опуштајућу активност која вас може полако потакнути на одмор.

То чак може укључивати ​​и основне задатке попут прања зуба или чешљања косе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана