Како је вирус корона промијенио фитнес индустрију

ГС
Како је вирус корона промијенио фитнес индустрију

Како се пандемија вируса корона шири, фитнес студији широм свијета затварају своја врата и прилагођавају се новој стварности. Нагла промјена натјерала је фитнес стручњаке да буду креативни и флексибилни и да се што прије врате послу.

Ове промјене итекако су уздрмале фитнесс индустрију која је у 2018. години вриједила 94 милијарде долара.

Неки студији јоге нуде бесплатне часове на Инстаграму. Фитнес инструктори снимке вјежбања постављају на својим Инстаграм и Јутјуб каналима. Воде виртуелне тренинге јер је тимско повезивање док сви раде на даљину веома битно.

ClassPass, претплатничка услуга која је партнер с локалним фитнес центрима у САД-у такође је покренула вјежбе уживо. Компанија такођер потиче кориснике да донирају новац омиљеним фитнес студијима путем апликације ClassPass.

На овој web страници бесплатно је доступна и библиотека с више од 2.000 снимљених аудио и видеовјежби.

У САД-у је затворено готово 30.000 фитнес студија. Џесика Голдман отворила је Dance Forever Студио у Чикагу 2005. године, али недавно је затворила свој студио због проблема у вези с вирусом корона.

"Дугорочно гледано, вирус корона ће смањити број фитнес студија. Вјерујем да ће се у већ пренапученој индустрији издвојити само они најбољи", казала је Голдман.

Мали студији су тешко погођени. У нади да ће се након затварања поновно отворити, јога студији попут Sacreda наплаћују 10 долара за виртуалне часове. Но, неки од малих студија се вјероватно неће опоравити.

Многи студији отварају Youtube канале у настојању да забаве своје клијенте. Напримјер, омиљени култни XIIT студио Orange Theory, свакодневно дијели бесплатно 30-минутно вјежбање на својој web страници.

С друге стране, виртуелне и дигиталне фитнесс компаније имају велику корист од ове промјене у фитнесс индустрији. Мirror, интерактивни систем за вјежбање код куће, а који се продаје за 1.495 долара, забиљежио је пораст продаје.

"Продаја се више него удвостручила од појаве коронавируса", рекла је извршна директорица Birnn-а Џинет Патнам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана