Како ефикасно зауставити пролив

Агенције
Како ефикасно зауставити пролив

Пролив је непријатна појава која може пореметити свакодневне активности и изазвати дехидрацију.

Умјесто да посегнете за фармацеутским лијековима, постоји једноставан народни лијек који можете испробати код куће – комбинација кафе и лимуна.

Састојци:

  • Три кашике мљевене кафе
  • Двије кашике лимуновог сока
  •  

Припрема:

  1. У посуди, помијешајте мљевену кафу и свјеже исцијеђен лимунов сок.
  2. Мијешајте смјесу кашиком док не добијете хомогену кашу.

Употреба:

Након што сте припремили смјесу, поједите је одмах. Укус ће бити горко-кисео и прилично одвратан, али је веома бирно да не додајете шећер или било какве заслађиваче како би смјеса остала ефикасна.

Упозорење:

Овај народни лијек користи се искључиво са мљевеном кафом, а не инстант кафом. Инстант кафа се разграђује у тијелу и може довести до уноса прекомјерне количине кофеина, што није циљ овог лијека.

Кафа која се уноси на овај начин углавном пролази кроз систем непромијењена, што помаже у заустављању пролива.

Зашто овај лијек дјелује?

Комбинација кафе и лимуна функционише на неколико нивоа. Кафа је позната по својим адстрингентним својствима, која могу помоћи у стезању цријева и смањењу излучивања воде. Лимунов сок, с друге стране, има антибактеријска својства која могу помоћи у борби против инфекција које узрокују пролив.

Закључак

Ако тражите брз и природан начин да зауставите пролив, смјеса кафе и лимуна може бити рјешење. Иако укус није пријатан, ефикасност овог лијека може вам помоћи да се брзо вратите у нормалу. Увијек је добро консултовати се са љекаром пре него што испробате било који народни лијек, посебно ако имате постојеће здравствене проблеме или ако се симптоми пролива наставе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана