Како да вам шминка опстане на +40

ГС
Како да вам шминка опстане на +40

Љето нам је омиљени део године осим када је у питању шминка, јер њој баш и не пријају високе температуре и знојење.

Пудер почиње да се топи, маскара да се размазује, лице да се сија, а руж и сенка остају у траговима. Шминкерка Милица Лончаревић открива како да све остане на мјесту.

Не прескачите крему

Логично је да помислите да ће крема само да допринесе бржем машћењу лица, али преварили сте се. Ако не хидрирате кожу како треба, она ће лучити себум како би се заштитила и биће масније него да сте намазали крему. Ако имате природно масну кожу, користите креме на воденој бази.

Не заборавите базу

Прије прајмера, умијте и добро осушите цијело лице. База за шминку је кључ њене постојаности. У љетњим се мјесецима одлучите за матирајући прајмер, који ће сузити ваше поре и створити заштитну брану како се зној не би пробијао на површину.

Нема тешких пудера

Лети треба да избјегавате производе са силиконом, а умјесто тешког пудера, бољи избор је ББ крема јер ће дати кожи да дише и неће затворити поре. За вечерње изласке идеални су течни пудери лагане текстуре који дају прозрачан, природан изглед и не оптерећују кожу.

Набавите водоотпорну маскару

Нема бољег избора од водоотпорне маскаре осим ако не желите да на сваких неколико минута провјеравате имате ли црне мрље на капцима и подочњацима, пише зена.блиц.рс.

Фиксатор је обавезан

Фиксатор је задњи корак који ће стопити све претходно нанесене производе и изгледаћете потпуно природно, а притом ћете бити безбрижни јер ће ваш мејкап остати цијели дан на лицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана