Kако да се ријешите подочњака?

GS
Foto: Facebook

Подочњаци могу имати различите узроке, укључујући недостатак сна, генетику и лошу прехрану.

Неадекватна прехрана може чак погоршати проблеме с подочњацима. Међутим, промјена прехране може потенцијално смањити отицање и ублажити неке симптоме. Дерматолози препоручују ове четири намирнице за смањење подочњака.

1. Авокадо

DermatologAnna Chacon наводи да је авокадо изврсна намирница за блиставу кожу. Препоручује да га једемо као међуоброк или у обилној салати. Објашњава како је авокадо богат витамином Е, који је моћан антиоксиданс јер се учинковито бори против слободних радикала и смањује оштећења од УВ зрачења.

2. Парадајз

"Парадајз је фантастичан јер се може користити у разним рецептима", рекла је Chacon за СхеФиндс. "Он има висок садржај бета-каротена и витамина Ц, што д‌јелимично придоноси борби против подочњака." Дерматолог парадајз сматра кључним елементом у њези коже, јер је богат витамином Ц.

3. Шпинат

Шпинат садржи калцијум, хлорид, жељезо, магнезијум и витамине А, Ц, Е, К, Б6, за које дерматолог Елаине Ф. Кунг каже да су витални за изглед тена и подочњака.

"Храна која садржи витамине А, Ц, Е и каротеноиде изврсна је за здравље коже и спречава старење коже јер су снажни антиоксиданси", додала је Кунг.

Напомиње да конзумација шпината може бити корисна ако се боримо с подочњацима будући да садржи витамин К који јача стијенке крвних судова.

4. Нар

"Нар садржи противупална и антиоксидативна својства која могу побољшати еластичност коже те је заштитити од оштећења и прераног старења", објаснила је дерматолог Enrizza П. Фацтор. Такође, наводи да додавање више витамина Ц прехрани путем нара може бити учинковито у спречавању настанка бора.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана