Како да одржите мотивацију у теретани?

Б92
Foto: Илустрација

Највећи проблем код тренирања нису тешке вјежбе и свакодневни напори, већ дуготрајност и упорност коју морамо да пронађемо у себи. То је највећи тест и најтежи задатак који многи не могу да побиједе. Због тога је мотивација невјероватно важна.

Ако желите резултате и желите да имате тијело из снова, онда је важно да останете мотивисани на свакодневном нивоу како би се тјерали да тренирате више и снажније. Ми ћемо вам дати пар савјета који ће вам помоћи да повећате и одржите вашу мотивацију за тренинг.

1. Поставите реалне циљеве и задатке које свакодневно морате обављати

Ако желите успјех, морате бити реални. Поставите реалне циљеве и трудите се да их остварите. Не можете за мјесец дана изгледати као Дејвид Бекам, јер то није реално, али да за мјесец дана можете да скинете 8 килограма, то је сасвим остварљиво уз правилан тренинг и исхрану. Дакле, циљ је веома важан и трудите се да сваки дан радите задатке и вјежбе које ће вас приближити вашем циљу.

2. Подршка пријатеља и породице

Чак и када се вама не тренира, потребно је да имате подршку која ће вас погурати и која ће вас вратити на прави колосијек. То не мора бити члан породице, већ најбољи друг, па чак и тренер из теретане који вас мотивише и тера на рад.

3. Стални подсјетници

Није лоше да направите подсејтнике у телефону који ће вас подсјећати на ваш циљ и тјерати вас да га остварите. Можете чак и стављати подсјетнике по вашој кући који неће дозволити да вам мотивација падне.

4. Музика

Музика је сјајно мотивационо оруђе и вјероватно то и сами знате. Добра пјесма може да вас натјера да дижете више и да радите снажније, а то је управо оно шта се тражи. Због тога направите енергичну плејлисту и препустите се музици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана