Гдје вам се јављају боре? То открива пуно тога о здрављу

Agencije
Гдје вам се јављају боре? То открива пуно тога о здрављу

Већина људи већ крајем двадесетих и почетком тридесетих година живота уочава прву појаву бора, а оне су видљиве код оних са сувом и тањом кожом. Неизоставни пратиоци старења многима су мрски, али без обзира на све козметичке и хируршке захвате, не постоји начин да се њихова појава спријечи или пак трајно уклони.

 

 

Осим година, боре могу открити и неке пуно важније ствари о нашем здрављу, пише Бригхтсиде. Погледајте у огледало и ако су вам на једном дијелу лица боре знатно израженије него било гдје на другом мјесту, то може указивати и на неке потенцијалне здравствене проблеме.

Хоризонталне линије на

Водоравне црте које се појављују на вашем челу називају се и "борама бриге" и то с пуним правом. Ко има ове црте на челу најчешће се свакодневно сусреће и издржава веће количине стреса, а ако су посебно наглашене, то значи да би заиста требало да успорите и пресложите приоритете. Уз то, ове линије могу бити знак и да конзумирате превише шећера, а пијете премало воде.

Боре изнад лијеве обрве

На овом подручју боре су директно повезане са слезеном. Примијетите ли да линије у близини ваше лијеве обрве постају све израженије у кратком времену, то би могао бити знак да вам слезена не ради како би требало и не би било лоше да посјетите љекара да то провјерите.

Надаље, слезена се стимулише одређеном слатком храном, али будите опрезни око количине шећера коју уносите те се препоручује узимање сувог воћа умјесто прерађених посластица.

Боре изнад десне обрве

Показатељ су разине токсичности у вашем тијелу. Јетра је снажно повезана с кожом, тачније линијама које се појављују у близини ваше десне обрве. Дакле, ако се те окомите линије приказују видљивије него иначе, то би могао бити знак неравнотеже јетре. Да бисте то ријешили, пређите на органску прехрану која укључује зелено поврће и лиснато зеље, те покушајте из прехране избацити јаке зачине, превише протеина и смањите со.

Боре изнад носа

Боре на овом подручју могу бити знак да патите од алергија, али могу бити индикатор и претјеране забринутости те стреса. Надаље, те боре могу бити повезане и са смањеним либидом кроз неравнотежу полних хормона. 

Дубоке боре у наставку ока

Често се јављају код људи који се "смију цијелим лицем", али могу бити и знак лошијег вида те напрезања очију, односно шкиљења. Те се боре вежу и с неким унутрашњим органима, посебно јетром, бубрезима и желуцем те се јављају код неуредног стила живота те су знак да треба да побољшате прехрану и смањите унос алкохола.

Боре у крајевима уста

Те су боре повезане с радом цријева те могу бити знак да нешто у пробавном система не функционише како би требало. Можете себи помоћи пијењем више воде, уносом хране богатом витамином Д, пробиотицима и редовном вјежбом.

Боре смијалице

Специфичне линије које се протежу од носа према устима на граници с образима зову се и смијалице те су јаче изражене код људи с округлијим лицем. Ако су оне изражене, могу бити знак лошег рада гуштераче, што се може поправити увођењем намирница попут бијелог лука, боровница и грожђа у прехрану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана