Ево шта да попијете и поједете ако сте се пробудили са мамурлуком

Agencije
Ево шта да попијете и поједете ако сте се пробудили са мамурлуком

Ближи се сезона празника због чега ће многи посезати за капљицом алкохола више и чешће, али добра вијест је да мучнину и главобољу могу да отклоне неке намирнице и напици. Нутриционисти не могу да помогну да избришете неке ситуације које је можда изазвао алкохол, али су открили која храна може да вам помогне и убрза опоравак, али и излијечи снажну главобољу.

Уз сваку чашу алкохолног пића, требало би да попијете једну чашу воде. Ваше тијело тако неће да дехидрира и моћи ће брже да испере алкохол из тијела. Ако не волите обичну воду, можете да узмете кокосову воду која садржи електролите.

Авокадо

Усљед испијања алкохола, људи мокре чешће него иначе и у том процесу губе важне нутријенте, посебно калијум. Авокадо обилује хранљивим честицама које би требало да надокнадите. Авокадо је и одличан извор влакана, здравих масти и микронутријената који помажу да вам се подигне расположење, повећа ниво енергије и дјелотворни су у борби против умора. Студије су показале да авокадо повећава способност апсорбовања кључних хранљивих састојака из друге хране, а савршено се уклапа у сваки облик исхране и зато је идеална намирница за све људе.

Хљеб од цијелих зрна житарица

Алкохол смањује ниво шећера у крви, а да бисте га вратили у нормалу, можете себи да помогнете хљебом од цијелих зрна житарица који ће стабилизовати ниво глукозе.

Капућино

Доза кофеина ће вам проширити крвне судове што ће олакшати главобољу након ноћног изласка. Замијените чај или црну кафу капућином јер ће млијеко помоћи да се доведе у равнотежу ниво шећера у крви.

Краставци

Иако нећете вјероватно жудјети за краставцима, сматра се да су они најбољи лијек за мамурлук. Сок краставаца садржи добар ниво шећера, соли, воде и сирћета па ћете испијањем тог напитка и уносом неколико краставаца уравнотежити електролите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана