Два напитка помоћи ће вам код надутости током љетних дана

GS
Foto: Freepik

Љетне врућине доносе опеклине од сунца, топлотне ударе и знојне ноћи, а поред тога јавља се и надутост која ствара неугодне болове. Међутим, постоје два напитка која ће вам помоћи код овог проблема, а доступни су у готово сваком маркету.

Као један од узрока надутости током љетних дана наводе се хладна пића, која конзумирамо како би се расхладили. Но, нутриционистица Памела Масон из Теа Адвисори Панел истиче да постоје још неки фактори који утјечу на надутост током љета.

Она наводи да топлина узрокује ширење крвних жила и капилара, допуштајући да више течности испуни међустаничне просторе између органа и ткива. Потом постоје нека истраживања која показују да топлије вријеме може промијенити равнотежу бактерија у цријевима што може довести од пробавних сметњи.

Истиче да за ову неугодну ситуацију постоји рјешење те да конзумацијом црног чаја и чаја од ђумбира. Можда вам се врућ чај не чини као идеална опција за љетне дане, али Масон наводи да флавоноиди у црној чају могу смањити упалу у цријевима.

Ови чајеви такође могу регулисати микробну мјешавину у вашим цријевима, смањујући штетне бактерије и повећавајући оне корисне. Поред тога, ова нутрициониста предложила је да једете храну богату влакнима и укључите редовну физичку активност како би се ријешили надутости, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана