Домаћа маска за густу, јаку и здраву косу

Ona.rs
Foto: Ilustracija

Здрава и његована коса је императив љепоте и скоро свака дама жели да њена коса изгледа сјајно и лијепо. Међутим, понекад је тешко постићи овај изглед.

Управо због тога, већина посеже за препаратима и третманима који папрено коштају. Срећом, маска за косу од квасца није финансијски неприступачна и може успјешно препородити вашу косу, уколико је користите правилно и према упутствима.

Квасац обилује витаминима и минералима који хране и јачају власи, а то су витамини Б комплекса, цинк, гвожђе и бакар. Комплекс Б витамина храни фоликул длаке и посебно доприноси јачању коријена, а уједно спречава рану појаву сиједих власи.

Маска од квасца за косу добра је за све типове косе, било да је у питању сува или масна. Међутим, њене предности се посебно истичу код косе која опада и онда када желите да вам коса брже расте.

За маску од квасца потребна су вам четири састојка које вјероватно већ имате код куће:

Мед и топло млијеко промијешајте, па додајте квасац и оставите 15 минута да се квасац активира. Послије тога, додајте и једно жуманце, па све заједно промијешајте.

На влажну косу нанесите маску, равномјерно, од тјемена до врха главе. Косу затим умотајте у чист и сув пешкир.

Оставите ову маску сат времена на коси, па је исперите водом.

Ако желите да постигнете савршен ефекат, ову маску за косу користите узастопно мјесец дана једном седмично, а онда направите паузу од четири седмице.

Послије тог времена ефекат би требало да буде видљив на волумену, у бржем расту косе, али и по томе што ће коса изгледати здраво и сјајно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана