Добила је опекотине трећег степена због ове биљке

ГС
Добила је опекотине трећег степена због ове биљке

Клои Даглас из Сандерленда, пробудила се једног јутра са црвеним осипом на рукама и врату, након што је претходне вечери ишла на самопотамњивање.

Међутим, Клоин осип се није повукао, већ се претварао у опекотине трећег степена, са болним жуљевима и пликовима "величине грожђа". Све је то изазвала биљка, која се сматра "најопаснијом биљком у Великој Британији" - гигантски свињски коров или гигантски крављи першун. 

Ова 20-годишњакиња се не сјећа да је икада наишла на ову биљку, због чега је била убијеђена да је осип реакција коже на соларијум.  Међутим, црвени осип је прерастао у гадне болне пликове како је дан одмицао и она је отишла да потражи медицинску помоћ.

Када је отишла у болницу, љекари су као врло могућу опцију навели и ову биљку. Сок ове биљке, такорећи "зауставља" процес заштите коже од сунца, због чега су опекотине јаке, ако особа остане изложена сунчевим зрацима.

Не изазива тренутни бол, већ се посљедице показују касније, збо чега његове "жртве" могу наставити да горе на сунцу не обазирући се на било какав проблем. Штавише, биљка може да шири свој сок у брзом периоду.

- Послије посла, отишла сам на пет минута у соларијум, што претпостављам да је била изложеност која ми је била потребна да се претвори у опекотине. Те вечери сам била добро, али сам се сутрадан пробудила и руке и врат су ми били прекривени црвеним осипом. Насмијала сам се и претпоставио да нисам имала среће и да сам управо добила алергијску реакцију на соларијум. Али како је дан одмицао, десна рука је почела да ми "гори" и на крају су се појавили огромни пликови, као величина грозда - наводи она, пише "Дејли мејл".

Љекари у Ургентном центру потврдили су да је ријеч о опекотинама трећег степена и пробушили су пликове на Клои. Ране су превили, али посљедице се и даље виде иако је прошле три недјеље.

- Имам ожиљке који трају три недјеље и не показују никакав напредак. Опоравак је био изузетно болан, рука ме је стално бољела и морала сам стално да будем превијена због отворене ране на којој су искочили пликови. Морала сам да узмем неколико дана одмора само јер се заиста нисам осјећала добро, па чак и након лијечења. Требало ми је више од недјељу и по дана да се вратим у нормалу.

Међутим, моје руке су још увијек у ожиљцима и претпостављам да ће тако остати до одређеног времена. Добро запамтите како биљка изгледа да бисте били сигурни да ћете је избјећи по сваку цијену ако је видите. Перите руке и носите крему за сунчање где год да кренете - упозорава Клои.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана