Што чешће љубите своје ближње у чело

ГС
Што чешће љубите своје ближње у чело

Љубити партнера, дијете, мајку, оца или пријатеља у чело требало би практиковати чешће. Додир уснама на подручје „трећег ока“ дЈелује благотоворно на душу - стимулише пинеалну жлијезду.

Пољубац у чело представља пољубац у „треће око“ и има много дубље значење од онога што већина људи може схватити. То се сматра љубљењем нечије душе.

„Треће око“ се налази између обрва и коријена носа, а има утицај на нашу интуицију, духовни живот, на моћ предвиђања, телепатије… Оно повезују са епифизом (пинеалном жлијездом) коју је француски филозоф Рене Декарт називао сједиштем душе и наглашавао колико је њена улога важна.

То је жлијезда величине грашка смјештена иза очних јабучица. Одговорна је за лучење мелатонина, хормона који регулише будност и спавање – када падне мрак производи га више и зато боље спавамо.

Иначе, „треће око“ називају „оком мудрости“ и „шестом чакром“ која се налази на челу и индигоплаве је боје. Стављање усана на мјесто трећег ока доприноси унутрашњем осећају буђења, сигурности и мира.

Пољубац заправо стимулише пинеалну жлијезду, као и хипофизу коју називају и „жлијездом господарицом” јер управља већином других ендокриних жлијезда и производи бројне хормоне везане за одређене дјелове тијела.

Хипофиза је величине грашка и смјештена је у коштаном ткиву на бази мозга, мало даље од епифизе, преноси „The Wild Child”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана