Четири разлога да престанете са шминкањем

Г.С.
Четири разлога да престанете са шминкањем

Мејкап свакако даје женама много више самопоуздања, али нема ништа љепше и секси од природног изгледа лица.

Дајте кожи бар неколико дана седмично да дише и покушајте да носите свој природан изглед.

Ово су 4 добра разлога да престанете да носите шминку:

1. Ваша кожа ће вам бити захвална

Већина макеуп производа садржи штетне и токсичне материје које се одмах апсорбују у кожу. Козметички производи садрже пропилен гликол, натријум бензоат, парабене и канцерогене супстанце које изазивају алергијске реакције. Ако желите да имате блиставу кожу без мрља, морате да престанете да је покривате тоном шминке. Ако стално носите шминку, она ће ући у поре и увећати их, што ће на крају довести до мрља на лицу и акни.

2. Имаћете више слободног времена

Просјечна жена примјењује чак 17 козметичких производа прије него што напусти кућу. За примјену свих тих производа потребно вам је сат времена дневно! Једна студија показује да просјечна жена проведе 474 дана свог живота у шминкању! Престаните да се шминкате и имаћете један сат дневно да радите шта год желите.

3. Научићете да волите своје недостатке

Прихватање својих недостатака је један од највећих изазова са којима се суочава свака жена. Први дан када престанете да носите шминку, осјетићете се "голе". Биће вам можда мало непријатно што сви могу да виде ваше пеге и бубуљице. Научићете да заиста прихватате своје недостатке и да волите своје лице, са свим својим манама и јединственим карактеристикама.

4. Имаћете више самопоуздања

Истина је да примјена сјенке за очи и маскаре неће повећати ваше самопоуздање и самопоштовање. Фокусирајте се да волите своју природну себе. Једном када научите да прихватате баш онако како изгледате, ваше самопоуздање ће полетјети увис. Ваше самопоуздање не зависи од шминке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана