Четири промјене у дневној рутини утичу на смањење подочњака

ГС
Четири промјене у дневној рутини утичу на смањење подочњака

Подочњаци и надутост често могу да буду узроковани животним навикама као што су недостатак сна или лоша исхрана. Услед генетских фактора подочњаке често не можемо да избегнемо, али можемо да се потрудимо да их учинимо мање видљивим.

Неколико савјета да се ријешите подочњака:

Шта су кесице испод очију?

За разлику од подочњака и натечености, о врећицама испод очију се не прича тако често, вјероватно зато што су много више ван наше контроле. Врећице су узроковане масним јастучићима испод очију због, највјероватније, генетике.

Дерматолози се слажу да постоји неколико елемената животног стила који који могу да утичу на подочњаке и погоршати оно што је веcћ тамо. Ово укључује спавање и исхрану и лијечење алергија. Најбољи начин да се смањи њихов изглед је превенција. Ако желите да спријечите да се подочњаци погоршају, постоје неки једноставни, природни кораци које можете да укључите у своју рутину неге коже или мале промјене у начину живота које можете да направите да бисте видјели разлику:

Подржите колаген око очију

Оно што можете да урадите је да подржите производњу колагена око ока. Ово ће помоcћи у спријечавању опуштања и промовисати јачу баријеру за младалачки изглед. То можете да учините путем додатака колагена или коришcћењем производа са ретинолом.

Шта треба да садржи крема?

Поред производа на бази ретинола, постоји много других сјајних активних серума и крема које могу да помогну у спречавању и побољшању кеса око очију. Поред ретинола, препоручује се и хијалуронска киселина, витамин Ц, витамин Е и кофеин. Пошто недостатак воде може погоршати појаву кесица испод очију, хијалуронска киселина то може да третира тако што везује и задржава воду како би кожа била хидрирана и млада.

СПФ и наочаре за сунце

Иако витамин Е може помоћи у заштити од УВ зрачења, није довољно да заиста спријечи било какву стварну штету. Тако да, нанесете довољно СПФ-а и носите заштитне наочаре за сунце како бисте успорили опуштање коже око очију.

Смањите унос соли

Ако вам се чини да вам се подочњаци свакодневно погоршавају, обратите пажњу и на исхрану. Велики унос соли може да дехидрира кожу и изазове накупљање течности у цијелом тијелу, укључујући и испод очију, пише „Mind Body Green“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана