Боја ваших очију открива како подносите алкохол

telegraf
Foto: pixabay

Није тајна да очи много тога говоре о особи и њеном карактеру. Када је неко љут, тужан, срећан, изнервиран или му је досадно, све сто лако препозна у очима појединца.

Очи нису само огледало душе, како каже стара изрека, већ и главни начин како комуницирамо своје емоције са својим окружењем.
Очи су прозор у наше мисли и ако обратите пажњу, само помјерање погледа или зурење може да каже толико тога... Али, да ли сте икада помислили да би боја ваших очију могла веома много да открије о вашој личности?
Према закључцима неколико студија, боја очију доста говори о карактеру, па између осталог и то како подносите алкохол.

Тамне очи

Уколико имате тамне очи, ви сте у основи особа која не подноси алкохол толико добро и коју пријатељи свјетлије боје очију често носе кући. Ипак, пријатељски сте настројени, расположени и када попијете коју чашицу вишка, а прије свега великодушни према онима које волите.
Суштински, ви сте особа која воли да доминира и има "жеђ" за тим да покаже своју јаку личност. Одлични сте у спортским активностима, посебно у тенису и сличним спортовима.

Свијетле очи

Иако алкохол подносите много боље него људи тамних очију, такође сте склони и прекомјереној конзумацији. Два или три пића која ћете попити с времена на вријеме не могу дугорочно да утичу лоше на вас као класично опијање сваког викенда.
Истраживање Универзитета Џорџија у Атланти спроведено над више од 12.000 испитаника открило је да су особе свјетлијих очију конзумирале много више алкохола од оних с тамнијим очима.
Разлог зашто тамнооке особе пију мање алкохола и зашто су рјеђе алкохоличари научници су нашли у чињеници да је њима потребно мање да би се напили.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана