Бане Видаковић о скидању са хероина

ГС
Бане Видаковић о скидању са хероина

Глумац Бранко Бане Видаковић има богату каријеру, али у једном тренутку чинило се да ће морати да дигне руке од ње.

Био му је угрожен живот, а Бане је у својој исповијести отворено говорио о борби са дрогом, коју је први пут пробао 1979. године, када је и почела његова агонија.

У наше вријеме, то је било нормално. Хероин су доносили студенти који кобајаги студирају овдје, а у ствари се тако издржавају. Ми клинци до тада смо пушили траву, а кад се ово појавило, то је плануло. У року од годину дана, цијели Београд, углавном онај његов интелектуални дио, био је навучен, зато што смо били млади и луди и жељели смо све да пробамо. У оно вријеме бих пробао и отров - рекао је глумац који је открио да су с временом његови пријатељи почели да умиру од ХИВ-а.

Већ послије непуне године сам изгубио контролу и схватио сам које се опасности ту крију. Ипак, наставио сам, иако ме је гомила пријатеља из основне и средње упозоравала. Онда сам деведесетих схватио да нема много мојих пријатеља, да су се многи разбјежали по свијету или разбољели од дроге, да имају ХИВ. Најбољи од њих су најгоре завршили - објаснио је Видаковић.

Куповао сам опијате, имао сам пара, али кад су се послови смањили и кад су Мину почели да зову људи којима се дуговао новац, почели су проблеми. Отишла је у Холандију, потом су и дјеца отишла код ње.

Он је открио како је дошло до тога да донесе одлуку да престане да конзумира наркотике.

Запитао сам се хоћу ли да се бавим глумом или овим? Глуму сам волио довољно да сам био спреман да истрпим шта треба. И, није било лако, уопште. Дуго и тешко сам се скидао, на суво, без икаквих лијекова. Намучио сам се, лежао сам код моје јадне мајке Грозде, она ми је доносила супице и пресвлаку. Кад сам све завршио, отишао сам код пријатељице докторке да ми извади крв и каже колико сам оштећен. Рекла ми је да сам имао много среће, све ми је било у реду. Упозорила ме је да се више никада не скидам на суво, јер могу сви органи да попуцају - рекао је глумац у својој исповијести за Хипе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана