Амерички љекар тврди да погрешно пијемо кафу и тако штетимо организму: Ево гдје гријешимо

ГС
Амерички љекар тврди да погрешно пијемо кафу и тако штетимо организму: Ево гдје гријешимо

Амерички гастроентеролог Сети, који се школовао на Харварду, упозорио је да кафу често пијемо "погрешно" и тако штетимо властитом организму.

 Сети је савјет подијелио на ТикТоку, гдје често зна упозоравати на наше свакодневне штетне навике, а каже да испијање кафе не мора бити штетно, али да једном навиком гријешимо.

"Кафа је апсолутно дивна за ваш мозак, цријева и јетру", започео је 42-годишњи доктор. Он објашњава да полифеноли који се налазе у кафи могу подстаћи добре бактерије и побољшати фокус и памћење.

Потом је упозорио: "Додавање шећера кафи повећава ниво шећера у крви и повећава упалу, што није добро. Узмите у обзир друге заслађиваче. Друга грешка је некориштење органске кафе".

"Сада је кафа један од најпестициднијих усјева и ви заиста не желите да конзумирате пестициде", напоменуо је. Такође, његов трећи савјет је онај који често изненади његове пацијенте.

Ако патите од рефлукса киселине, немојте одустати од кафе. Умјесто тога, др. Сети предлаже прелазак на тамније печену кафу, јер она садржи мање кофеина и стога је "њежнија" за желудац.

Ако вас не мучи жгаравица, лагано пржена кафа би могла бити ваш најбољи избор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана