Версаче тужи популарни бренд због копије легендарне хаљине

Агенције
Версаче тужи популарни бренд због копије легендарне хаљине

Амерички бренд "Фешн нова" (Fashio Nova) још једном је у средишту скандала.

Ким Кардашијан је у фебруару ове године прокоментарисала њихово копирање хаљине Тјерија Миглера коју је она носила на једној додjели награда, објавивши на Твитеру: "Тужно је гледати како те модне компаније краду оригинални дизајн за који су прави дизајнери пролили крв, зној и сузе."

Ријеч је о црној провокативној хаљини која је откривала њене атрибуте.

Фешн нова није одговорила на прозивке популарне старлете већ су једноставно наставили да копирају сваки атрактиван дизајн који славне даме носе. То су урадили и са легендарном Версачеовом хаљином коју је 2000. године Џеј Ло носила на додели награда "Греми" и која је заслужна за настанак Гуглових слика.

Наиме, након што је Версаче направио нову верзију ове хаљине прије неколико месеци, њена популарност је још више порасла, што је примјетио и тим Фешн нове, који је направио готово идентичну реплику.

Овај бренд брзе моде реплику хаљине продаје по цијени од 70 долара, што је нешто више од 60 евра, док Версаче оригиналну верзију продаје по цијени од 8.200 евра. Како преноси index.hr, Версаче у својој тужби тврди да Фешн нова искоришћава популарност и рекреацију познатог дизајна и да пуне џепове на рачун репутације Версачеа.

Још се не зна за колику суму Версаче тужи Фешн нову, али претпоставља се да је ријеч о стотинама хиљада долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана