У Југославији их је 80-их носила свака дјевојка, а бабе су их штрикале у свим бојама (ФОТО)

ГС
У Југославији их је 80-их носила свака дјевојка, а бабе су их штрикале у свим бојама (ФОТО)

Данашњи клинци цркавају од смијеха кад виде шта су њихови родитељи носили као деца или тинејџери па се углавном питају чему то уопште служи.

Ријеч је о одјевном предмету из осамдесетих година прошлог вијека који је готово преко ноћи постао суперпопуларан у ондашњој Југославији па дјевојка која је држала до себе једноставно није могла ни да замисли да на улицу изађе без њих, пише Курир.

Иако су се куповали и у иностранству, код нас то најчешће није био случај јер је куповно било скупо па су за овај модни хит одмах биле ангажоване бабе које нису могле да наштрикају колико су им унуке тражиле и то у разним бојама, укључујући и шарене!

Многима је и онда то било глупо или смијешно али није да није било корисно, и прије свега топло, за ондашње много хладније зиме с пуно снијега!

Ријеч је о вуненим гријачима за ноге у свим могућим бојама који су се код нас навлачили и носили преко фармерки. Значи, прво се обуку фармерке или сомотске панталоне, па се на поткољеницу навуку гријачи а онда се доле обују дубоке зимске ципеле или плиће чизмице са крзном које се онда изврне на споља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана