Трикови којима ћете уштедјети вријеме и новац за његу косе

Agencije
Трикови којима ћете уштедјети вријеме и новац за његу косе

Сигурно има оних који уживају у ритуалима уљепшавања, али већина жена ће прихватити све савјете и трикове који ће им помоћи да поједноставне своју рутину његовања косе. Ово су неки од најбољих савјета који ће вам скратити вријеме и уштедјети новац.

1. Једноставни (и јефтини) праменови

Желите суптилне праменове у коси, али не желите испразнити новчаник за њих? Исциједите један лимун у посуду, умочите чисту четкицу за зубе и њежно прочешљајте кроз косу. Након тога сједите на сунцу 45 минута до сат времена; то поновите једном у двије седмице и коса ће бити природно посвијетљена.  

2. Прање у трену

Накупљена уља и производи за косу могу зачепити поре власишта и успорити раст косе, па за уклањање прљавштине која се може сакупити промијешајте у води соду бикарбону, док не добије пасту и користите је за прање косе. Исперите је мјешавином јабуковог сирћета и воде за потпуно природну, чисту косу, а на крају ставите регенератор ако је мирис остао прејак.

3. Укротите младе длачице

За младу косу, мале длачице уз руб лица, четкицу за зубе попршћите јаким лаком за косу и њом их "загладите" док се не стопе с остатком косе.

4. Спријечите ломове

Спавање на свиленој јастучници помоћи ће да спријечите ломљење косе и оштећења која се догађају по ноћи док се окрећете. Памук и други материјали узрокују трење, што ће резултирати испуцалом косом

5. Направите свој суви шампон

Многе бринете и црвенокосе жене избјегавају суве шампоне због бијелог пудеростог трага који остављају. Направите властити суви шампон за тамнију косу - помијешајте двије кашике какао праха, двије кашике кукурузног скроба и прстохват цимета. Нанесите на коријен и протресите по цијелој глави, препоручује Стyле Цастер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана