Три савјета како да освјежите равну косу

ГС
Foto: Илустрација

Иако већина још увијек користи пресу за косу жене које имају природно равне власи врло често посежу за мини промјенама.

. С обзиром да нови трендови препоручују природне, разбарушене фризуре савјети који слиједе помоћи ће вам да својој равној коси пружите право освјежење.

1. Поиграјте се с бојом

Равној коси је потребна дубина и пуноћа, а управо такав утисак остављају праменови. Избјегавајте интензивне боје у једном тону и одаберите њежне праменове, по могућности у двије или више нијанси.

Правило је да нијанса праменова не смије бити пуно свјетлија нити тамнија од подлоге. Свјеже обојаној равној коси је потребна и одговарајућа њега. Њежно је чешљајте, редовно његујте те избјегавајте највиши степен температуре на фену за косу.

2. Згужвајте је

Један од најстаријих и најједноставнијих трикова за равну косу је онај да вам за фризуру нису потребни увијачи и тапирање већ мало пјене или гела и дланови. Равна коса неријетко нема волумена, а управо волумен је оно што се препоручује за ову сезону.

На влажну и чисту косу нанесите мало пјене или гела те с длановима добро “згужвајте”. Избјегавајте коријен како се коса не би брзо замастила и изгубила форму.

3. Испробајте сирће

Сирће је заиста чаробна намирница која може бити изврстан савезник и вашој коси. Сирће ће у трену одстранити масне слојеве препарата за обликовање и његу косе који ју чине беживотном и учинити је меком и податном.

У шољицу воде додајте кашику сирћета. Оперите косу шампоном те након тога прелијте мјешавину преко цијеле главе. Прстима прођите кроз косу, оставите тако неколико минута те исперите, али не морате темељно јер сирће не штети нити коси, нити власишту. Након што осушите косу мирис сирћета ће нестати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана