Три дјелотворна савјета: Како нашминкати очи када носите наочаре?

ГС
Foto: arhiva

Постоји нешто неодољиво заводљиво у наочарима за вид - прошло је вријеме када се сматрало да су оне намењене искључиво штреберима.

Наочаре за вид су постале исто што и сунчане наочаре - аксесоар који може савршено да употпуни ваш стил.

Па ипак, за разлику од наочара за сунце, наочаре за вид не носимо "по потреби", већ свакодневно, и баш зато је важно да их пажљиво одаберемо. Али, док је прилично лако пронаћи оквир који пристаје нашем лицу и уклапа се у наш уобичајени начин одевања, шминкање очију овде може да представља проблем. Доносимо вам неколико савета:

Уклопите шминку са оквиром наочара

Дакле, оквир наочара треба да се уклопи уз вашу одећу, фризуру, а у односу на њега треба осмислити и макеуп лоок. Стил је овде кључна реч, а да би вам било јасно шта треба да урадите, даћемо вам пример - цат еyе лоок у духу 60-их пре ће се слагати са једнако ретро оквиром, него са модерним округлим наочарима у духу Харија Потера. Значи, нека све на вама буде усклађено.
Дефинишите очи шминком

С обзиром на то да стакла могу да "замагле" ваше очи, потребно их је истаћи и дефинисати на адекватан начин. Кључно правило, према саветима макеуп артиста јесте - мање је више! Определите се за ајлајнер, који ћете извући мало изнад линије трепавица, увијте трепавице увијачем и нанесите маскару, не за волумен, већ ону за продужавање трепавица. Избегавајте превише различитих боја и држите се класике - суптилност и природност треба да вам буду у фокусу, али на мало одважнији начин.

Одаберите светлије нијансе

Иако већина мисли да, када носите наочаре за вид, шминка треба да буде јача, али то није правило. Напротив. Оквири наочара могу да учине да ваше очи изгледају тамније и да се око њих ствара сенка. Зато, избегавајте тамне сенке за очи, а нарочито смокеy еyес лоок. Оваква техника шминкања једино је дозвољена када бирате сенке у боји коже или пак пастелне нијансе јер, желимо да изгледамо природно, а ипак ефектно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана