Током врелих љетњих дана: Шест чудесних тајни које ће помоћи да ваш парфем траје дуже

ГС
Foto: Илустрација

Дошло је љето и многи су већ одабрали парфеме са освежавајућим нотама.

Али шта се дешава када се ваш парфем није постојан и његово трајање је минимално? Издвојили смо најчудесније савјете које би требало знати!

1. Одлучите се за идеалан парфем за вас

Сви у својој колекцији имамо парфеме који нам помажу да се мало више истичемо, док постоје жене које већи дио свог живота носе искључиво један парфем. Колико год волите интензивне оријенталне ароме, добро је да их љети замјените свежијим опцијама, које остављају осецћај чистоцће и свјежине. Међутим, ако останете вјерни свом избору и осећате се пријатније са тешким мирисима, онда је боље да их користите у мањој мјери, тако да мирис који остављате у пролазу буде пријатнији.

2. Прскајте на правим мјестима

Можда сте чули за "пулсне тачке" на којима морате попрскати свој парфем како би дуже трајао. У суштини, ово су најтоплија места на тијелу, као што су зглобови, врат, средина руке, између груди и иза кољена.

3. Нека и ваша коса мирише

Као што парфем може остати на вашој одјећи, тако може остати и на вашој коси. Заправо тамо траје још дуже! Све што треба да урадите је да, након прскања зглобова и врата, нанесете неки од својих омиљених парфема и на косу. Међутим, избегавајте да то радите свакодневно, јер парфеми садрже алкохол који штети коси.

 

4. Искористите влажност коже

Између осталих корисних савјета, стручњаци за љепоту кажу да је након купке идеално вријеме за парфем, јер влага коже "складишти" мирис док се суши. На овај начин можете мирисати више сати, без потребе за сталним обнављањем парфема.

5. Користите хидратантну крему

Испоставило се да хидратантне креме упијају мирис и тако чине да ваше тијело дуже мирише. Такође, ово је савршен начин да одржавате кожу хидрираном, посебно током љета када јој је ово неопходно.

6. Парфеме ставите у фрижидер

Ево нечега што можда нисте знали! Прије свега, током свих годишњих доба, парфеме треба да чувате на мјестима која не долазе у директан контакт са сунцем и високим температурама. Да бисте повећали њихово трајање љети, али и да се охладите сваки пут када прскате, ставите своје парфеме у фрижидер и примјетићете разлику!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана