Ствари које богати купују јефтино и имају добар разлог за то

ГС
Ствари које богати купују јефтино и имају добар разлог за то

Понекад једноставно треба знати када потрошити пуно, а када штедити.

Reader’s Digest провјерио је и направио листу ствари које богати људи купују – јефтино, али и зашто то раде.

Када размишљамо како живе богати и славни, прво нам на памет падају луксузне виле, спортски аутомобили и дизајнерска одјећа. Али чини се да је истина далеко од таквог размишљања. Према истраживању спроведеном на 1.200 инвеститора, које је објавила страница Millionaire Corner, трећина људи с нето вриједношћу већом од пет милиона долара у Америци каже да купује у трговачком ланцу Volmart, док половина купује сличном ланцу хипермаркета Костку, а више од 40 одсто у Таргет хипераркетима.

Има смисла кад боље размислите – они су с разлогом богати, а један од тих разлога може бити и тај што су паметни купци, преноси  Ordinacija.hr.

Ево кратке листе ствари на које богати одбијају да троше своја богатства:

1. Постељине

Данашњи богаташи сјвесни су да квалитетна постељина не мора да кошта богатство.

Не морате потрошити хиљаде долара на ручно рађене, луксузне италијанске чаршафе. Чак су и богати људи то схватили, па бирају приступачнију одрживу опцију, објашњава Рана Арђенио, оснивачица линије луксузних постељина по знатно приступачнијим цијенама.

2. Крема за лице

Наравно да можете да потрошите брдо новца на луксузну крему за лице, али зашто када за знатно мање новца можете добити одличан производ?

3. Паковање поклона

Папир за паковање, поклон-кесе и честитке могу да коштају готово једнако као и сам поклон. Али, ако желите да дарујете као богати људи, можда је вријеме да одустанете од таквих опција.

Богати људи не воле да троше пуно на потрошну робу, а украсни папир и кесе дефинитивно спадају у ту категорију. Ваш богати пријатељ можда вам купи предиван дар, али вјерујте, паковање је из продавнице гдје је све јако јефтино.

4. Кућне потрепштине

Може бити примамљиво трошити новац на нпр. најскупљи тоалетни папир и на отмјена средства за чишћење, али богати људи не троше на такве ствари.

Уштедите купујући на акцијама и у великим количинама (чак и велепродајама), јер богати људи управо тако купују, а чини се да је главни разлог то што су јако заузети.

5. Путовања

Иако богати људи могу себи да приуште да путују где год пожеле, то не значи да не траже начине како уштедети. Они користе исте онлајн алате за претраживање смјештаја и летова баш као и сви остали.

6. Накит

Чак и људи који обожавају Картије, Тифани и Ролекс врло вјеројатно код куће имају јефтине предмете с којима их комбинују.

„Лични сам купац и стилиста славнима већ 19 година и многе клијнеткиње купују јефтину бижутерију. Комбинују је са својим скупим комадима, а понекад изгледа боље и од правог накита“, каже Лорен Ре Леви.

7. Сунчане наочаре

Само зато што могу да приуште сунчане наочаре с потписом Шанела или Диора, то не значи да богати само такве наочаре и носе.

Наиме, сунчане наочаре су једна од ствари које се најчешће ломе и губе! Управо зато добра је идеја колекцију луксузних наочара надопунити с једнако лијепима, али и јефтинијима.

8. Маскара

Шминка спада у оне производе које треба редовно провјеравати и по потреби замијенити, најчешће због хигијене. Једна од ствари која не мора бити с дизајнерским потписом је маскара, тврди стилисткиња Лорен Ре Леви. Једнако добру маскару можете купити јефтиније у дрогеријама, а разлику сигурно нико неће примијетити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана