Шест трикова како да пудер на лицу буде невидљив, а да прекрива недостатке

Агенције
Foto: Илустрација

Тражење савршене формуле за наношење пудера, популарног козметичког производа, на лице некада је јако заморно припадницама љепшег пола, али постоји неколико трикова који ће осигурати да он постане невидљив на вашем лицу, али и даље прекрива све што је потребно.

Креирајте блиставу подлогу

Чиста и нахрањена кожа су мустхаве, али да бисте постигли блиставу подлогу започните с хидратантном маском, а након ње наставите с масажом лица. Потом умасирајте хидратантну крему у кожу како бисте појачали циркулацију и смањили натеченост. То ће створити природно руменило због којег лице изгледа будније. Резултат ће бити трајно блистав тен.

Прaјmер користите према потреби

Користити прajмер или не - вјечно је питање. Можете га прескочити у интересу кориштења што мањег броја производа, али, ако се правилно нанесе, он може значајно продужити трајање пудера. Ако га не желите прескакати, увијек можете нанијети матирајући прajмер на она критичнија подручја попут чела, носа и око уста, а затим сјајнији прajмер на врхове јагодичних костију за креирање сјајнијег тена.

Пудер наносите од средишта лица 

Пудер нанесите само тамо гдје је то стварно потребно. Започните у средишту лица и полако прелазите преко јагодичних костију и блендајте. Други кључни дио лица је подручје око уста. Како би вам пудер изгледао што природније, можете прескочити средину носа и ћошкове ноздрва. Тако се пигмент неће залијепити на потенцијално суве дијелове или почети видно одвајати од коже ако се ради о масном тену.

Кружни покрети су важни

Без обзира на то који мејкап алат употребљавате: кист, спужвицу или прсте, потребно је пудер утапкати у кожу кружним покретима. Само тако ћете моћи добити жељено прекривање и избјећи видљиве потезе на лицу.

Нанесите highlighter

За додатну димензију нанесите highlighter на истакнутије дијелове лица. То су они који природно хватају свјетлост, као што су јагодичне кости, сљепоочнице и највиша тачка усана. 

Сетовање подлоге

Како би ваша подлога дуже трајала, прво одстраните вишак себума. Затим нанесите лагани, прозирни пудер у праху који ће закључати ваш пудер на мјесту и спријечити нежељени сјај. Кистом га нанесите лаганим покретима и у малим количинама само на подручја која су најсјајнија, никако не на цијело лице. То ће допринијети природнијем изгледу коже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана