Плетенице су увијек добра идеја, доносимо неколико приједлога како их носити ове јесени

ГС
Foto: Илустрација

Плетенице су свестрана фризура, одговарају свим годишњим добима, а уз мало вјежбе могу бити веома једноставне за израду и што је најважније увијек изгледају модерно.

У наставку доносимо неколико начина плетења косе који ће бити актуелни ове сезоне.

Иако су плетенице најчешће резервисане за дугу косу, постоје опције попут "бабy" плетеница које могу носити апсолутно сви. Овај облик међу првима је носила глумица Маргот Робие на прилично кратки боб, а исто тако и једна од најпознатијих свјетских инфлуенсерица Киара Феррагни која је исту верзију фризуре показала на својим дугим плавим увојцима.

Под утицајем неких недавних трендова велику популарност стекли су најразноликији типови плетеница, било да се ради о елегантнијим и софистицираним до оних рашчупаног "мессy" стила.

Једна од оних који обожавају плетенице у најразличитијим облицима је манекенка Гиги Хадид, која може бити савршен извор инспирације када је у питању ова фризура. Хадид је носила све: од поменутих "бабy" плетеница које уоквирују лице, до плетенице у пунђи или ситних плетеница везаних у реп.

Ево неколико приједлога како ову увијек модерну фризуру можете носити ове сезоне:

"Бабy" плетенице

"Бабy" плетенице је назив за фризуру гдје су два танка прамена која уоквирују лице (најчешће лабаво) сплетена у плетенице. Стил који одговара почетку 21. стољећа вратила је у моду глумица Маргот Робие на филмском фестивалу у Цаннесу гдје је носила управо ову фризуру.

Након ње многе познате личности попут пјевачице Дуе Липе, инфлуенсерице Цхиаре Феррагни, латино звијезде Карол Г - копирале су овај стил, а чини се да још увијек не излази из моде.

Класичне ниске плетенице

Коса подијељена на два дијела, исплетена у плетенице које почињу испод линије браде савршен су начин за покупити дугу косу кад немате идеју за фризуру.

Помало рашчупано издање подсјећа на фризуре из дјетињства какве су многе дјевојчице носиле у школу.

Више ситних плетеница

Ситне плетенице скупљене у реп или комбиноване са пуштеним остатком косе, доносе освјежење свакодневном стилу.

Безброј је начина да их комбинујете, а на фотографијама изнад можете видјети како су их носиле неке познате личности што вам може донијети инспирацију за нову фризуру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана