Ови трикови ће помоћи да вам фризура опстане преко ноћи

GS
Foto: Instagram

Једно задовољство код жена које је незамјењиво јесу дивно дефинисане локне, таласи, добро испеглана или лијепо исфенирана коса док се не пробудите и затекнете општи хаос на глави.

Уз мало посвећеног времена и пажње, прије него што утонете у дугоочекивани сан, нећете се бринути хоће ли ваша фризура ујутру бити у стању у ком сте је оставили.

Оно што ће вам сигурно значити јесте да вам за те мале трикове не треба много времена, зато су и веома практични. Уз помоћ ових савјета, заборавићете на једнодневну фризуру, тврди "fashionfinest.com"

1. Сан и мокра коса не иду заједно

Невезано за текстуру ваше косе, лећи са мокром или влажном косом није добра идеја. Тешко ћете добити  онај лијеп, бујан и природан изглед који имате када је сушите на ваздуху у току љета. Напротив, коса када је мокра и легнете са њом, може се оштетити и доћи до ломљења длаке.

Дакле, можда би било добро да размислите о промијени своје рутине, било да то значи да оперете косу неколико сати раније, или чак када се пробудите ујутру.

2. Очешљајте се прије спавања

Ако имате равну или чак благо таласасту косу, чешљање праменова прије спавања је још један једноставан начин да се пробудите са глатком и свиленкастом фризуром. Са глатком и свиленкастом фризуром.

Осим што ћете распетљати све чворове које имате, чешљање косе свако вече такође ће вам помоћи да равномјерно распоредите природна уља која има, што ће смањити машћење косе.

3. Свилена капа за спавање

Ова инвестиције је све, само није промашена. Није најјефтинија, али је свакако исплатљива опција. Било да је у питању исфенирана коса или локне, стављањем ове капице прије спавања ће вам сигурно сачувати сваку длаку, онако каква је била. Коса се неће кидати, нити бити пригњечена уз грубу јастучницу.

4. Исплетите кикице

Плетењем кикица можете се пробудити са лијепом и меканом косом, а и идеалан је начин да сачувате претходно направљене таласе, било да сте то урадили пеглом или вам је природно увијена коса, преноси Она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана