Нови бизарни тренд с ТикТока: Лубрикант умјесто прајмера као подлога за шминку

ГС
Foto: Илустрација

Посљедњи мејкап тренд с ТикТока уобичајено је бизаран као и досадашњи - шминкери у својим видеима користе лубрикант као примјер, односно подлогу за шминку, уз оправдање да им захваљујући њему кожа и пудер изгледају заглађеније.

Шминкер и тиктокер Лукас Кохутек је први пут користио лубрикант као примјер у фебруару 2019. године, али се тада овој техници није поклањало много пажње.

Међутим, тренд је од тада до данас "експлодирао", а хасхтаг #lubeprimer има 8,7 милиона прегледа.

Тренд је заправо постао виралан тек у јулу ове године, када се друштвеном мрежом масовно ширио један од Кохутекових видеа гдје користи управо лубрикант као средство за шминкање. Овај видео има више од 1,5 милиона прегледа.

Након јула нови снимак се појавио у септембру, када је још један корисник представио видео с "најбољим шминкерским триковима" прикупивши 6 милиона прегледа. Од тада га је испробало неколико других визажиста уз поприлично позитивне коментаре.

Дерматолози истичу како овај тренд може негативно утјецати на кожу, јер густа и масна структура лубриканта ствара окружење без кисика, што омогућава развој бактерија које изазивају акне и убија природне "пријатељске" бактерије коже.

Такођер, ово није први пут да су наизглед насумични артикли постали вирални због њихове привидне употребе као козметичких производа.

У 2018. години проширио се тренд гдје су корисници користили лубрикант како би ојачали коврџе и спријечили чупање косе. Мејкап инфлуенсери су такође користили Нивеа балзам за бријање као прајмер још 2016. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана