Најружнија фризура икада се поново враћа у моду?

GS
Најружнија фризура икада се поново враћа у моду?

Прије око четрдесет година, фризура позната као фудбалерка била је симбол рок звијезда и фудбалера. Ова фризура, која је кратка с предње стране и дуга с позадине, била је популарна међу легендарним поп звијездама, сада се поново враћа на модне писте и у Холивуд, иако се не очекује да ће сви убрзо похрлити фризеру због ње.

Фудбалерка је и даље врло контроверзна и многи је људи гледају с презиром. Њено име, "муллет", потиче од речи "мулетхед" која је у 19. вијеку означавала глупане, што не доприноси њеном гламуру.

У Европи, фризура је била популарна међу фудбалерима. У Данској се данас зове "бундеслигахаар" због њене повезаности с немачким фудбалерима. Такође, била је популарна у qуеер заједници, нарочито међу геј женама.

Иако је фудбалерка била у тренду и прије осамдесетих, са познатим личностима као што су Дејвид Боуви, Род Стјуарт, Кит Ричардс и Пол Мекартни, Њујорк Тајмс је приметио да је сличан стил био присутан још у старом Асирији, Египту и Грчкој. Грчки текстови сугеришу да је био популаран међу ратницима јер је дужи део косе гријао врат док су шишке омогућавале бољу видљивост, преноси Најжена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана