Мидакси хаљине створене за хладне дане

Agencije
Мидакси хаљине створене за хладне дане

Мислили сте да су мини, миди и макси једине дужине хаљина које постоје? Е па, варате се.

Након што су обиљежиле овогодишњу љетну сезону такозване мидакси хаљине, које представљају комбинацију миди и макси дужине, нећемо моћи заобићи ни у хладним мјесецима - оне су занимљивих узорака или једнобојне, удобне и једноставне за комбиновање са другим одјевним предметима. У хладним зимским данима довољно је да преко њих обучете капут или зимску јакну.

Популарне мидакси хаљине, које досежу до изнад глежња, показале су се као велики љетни хит, а да ће њихова популарност заживјети и изван љетне сезоне дале су наслутити актуелне колекције реномираних дизајнерских брендова попут "Givenchy", "Marc Jacobs" и британске модне куће "Alexander McQueen".

А најбоље је то што пристаје заиста свима... За разлику од донедавно најпопуларније миди дужине, која завршава на средини листа, тамо гдје је нога углавном најшира, мидакси хаљине завршавају изнад глежња, гдје је нога најужа, што дефинитивно ласка женској фигури и издужује је.

Макси хаљина може изгледати превише опуштено и лежерно за одлазак на посао, док мало елегантније вечерње варијанте у тој дужини дефинитивно нису најбољи избор за дневни лоок. Стога се мидакси намеће као савршен избор који можете носити од јутра до вечери.

Начин на који ћете стилизовати зимску верзију мидакси хаљине зависи од вас, али према ријечима модних експерата и примјеру једних од најутицајнијих звијезда уличне моде, нећете погријешити парирањем још веома популарним моделима згужваних чизама, које инспирацију црпе из моде осамдесетих, али исто тако ће добро изгледати уз патике или популарне каубојке.

Најзначајнији људи у свијету моде коментаришу како су мидакси хаљине ласкаве и да су одлична инвестиција, те наводе да кад год сте у журби и желите обући нешто у чему ћете се добро осјећати, посегните за мидакси хаљином. Одличан су избор за посао, али и за вечерњи излазак.

Мидакси дужина је софистицирана и у исто вријеме веома практична.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана