Италијански бренд биљежи све веће губитке

ГС
Италијански бренд биљежи све веће губитке

Италијанска породица Бенетон припрема планове за рјешавање све већих губитака своје истоимене компаније за производњу одјеће, укључујући разлаз са извршним директором Масимом Реноном након четири године, наводе извори блиски групи.

Управни одбор ове модне групе требало би да се састане у уторак како би расправљао о нето губитку од око 230 милиона евра за 2023. годину, што укључује умањења вриједности. То се пореди са нето губитком од 81 милион евра у 2022. години, када су приходи износили милијарду евра, преноси Ројтерс.

Акционари Бенетона затим ће се састати 18. јуна, када Ренонов мандат на мјесту извршног директора неће бити обновљен. Ренон, који је каријеру изградио у индустрији наочара радећи у компанијама Луxотика, Сафило и Марколин, одбио је да коментарише ову информацију.

Породица Бенетон посједује модну групу, познату по својим шареним џемперима и провокативним рекламним кампањама, преко своје холдинг компаније Едизионе. Едизионе се припрема да подржи реструктурирање малопродајне компаније за одјећу и да упумпа 260 милиона евра, рекао је један од извора, додајући да ће Едизионе имати већу контролу над групом.

Предсједник Лућано Бенетон, један од оснивача компаније, рекао је да се очекивало да група буде на нули у 2023. години према трогодишњем стратешком плану, али се у посљедњим мјесецима појавила финансијска ситуација гора од очекиване.

Компанија Бенетон коју је 1965. године покренула италијанска породица Бенетон проширила је пословање на око 4000 продавница широм свијета. Након што су листирали групу на Миланској берзи 1986. године, Бенетони су је повукли са берзе 2012. године, посљедње године када је остварила профит.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана