Бикси је и службено нова ‘ит’ фризура и насљедница боба

гс
Foto: илустрација

Сви се врло добро сјећамо тренутка када је боб прије неколико година на велика врата поновно дошао на бјути сцену и отад надаље могле бисмо рећи да је све везано уз ову хит фризуру постало историја.

Не прође дан, а да се и у нашим и у страним  фризерским салонима не затражи управо та мега популарна фризура, због које су многе жене спремне отићи под маказе и драстично скратити своју дугу косу.

Јасно нам је и зашто, јер боб се вратио на сцену као изузетно шик фризура, која је истовремено исто тако изузетно једноставна за одржавање. Осим тога, супер је свестрана, па се с њом можете поигравати како год вам то срце пожели и чини се као да нити један боб није једнак, већ га доиста можете учинити ‘само својим’.

Након свих хвалоспјева које је добио у посљедњих неколико година, стигло је вријеме да боб барем накратко препусти трон новој хит фризури која се задњих седмица снажно испрофилирала у свијету. Ријеч је о биксију, односно бикси фризури, а као што јој и само име говори, ријеч је о хибриду два врло популарна кратка стила – миксу пиксија и боба.

Ова нови ‘ит’ стил граби на популарности усусрет зими, а ми га већ замишљамо у комбинацији с оним најбољим од зимске моде, попут предимензионираног плетива с раскошним подигнутим овратницима из којих ова шармантна фризура некако њежно, а опет дјечачки заиграно провирује.

 

Познати страни фризери истичу више предности ове нове хит фризуре, а неке од њих су да бикси савршено функционише а на свим текстурама косе и може се персонализирати да се уклапа управо у ваш стил, овисно о облику лица и типу косе. Бикси је краћа фризура него боб, а опет дужа од класичног пиксија, што значи да је коса шишана степенасто, а њени праменови окружују лице све до класичне боб дуљине. То ће посебно освојити све вас које се никад досад нисте усудиле направити радикални пикси рез, јер ћете и даље успјети задржати све оно најбоље од боба, а опет ћете у свој стил унијети мало промјене, заиграности и динамике.

 Како стилизирати бикси?

Како год то пожелите, па се притом можете играти и нешто разигранијом текстуром или га можете учинити заглађеним и слек. Фризерски стилисти савјетују да се на тањој коси користи спреј за текстуру који ће створити волумен од самог коријена косе, док за бикси који се интерпретира на дебљој власи препоручају наношење стајлинг креме прије фенирања, која ће финалној фризури дати тај заглађенији дојам.

Укратко, бикси фризура доиста је савршен избор за зиму јер оставља дојам, даје на особности, забавна је, свестрана и врло се лако персонализира да одговара баш сваком типу лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана