Ана Лукенда креира мултифункционалне торбе и хаљине које можете носити на више начина

klix.ba
Ана Лукенда креира мултифункционалне торбе и хаљине које можете носити на више начина

Бренд МОА Baggeek, иза којег стоји дизајнерица и фотографкиња Ана Лукенда, постао је препознатљив по хаљинама које можете носити на више начина и торбама од чврстог материјала које се истичу детаљима и необичним облицима.

У свијету модног дизајна Ана Лукенда нашла се сасвим случајно. Прву торбу креирала је након што дизајн који је жељела није успјела пронаћи на тржишту, а након тога су идеје само надолазиле.

"У почетку сам те торбе само ја носила, но оне нису остале незамијећене. Људима су се свидјеле, а најзанимљивије од свега им је било то што имају два лица. Моја првобитна идеја је била да понудим нешто оригинално. Иначе сам љубитељица минимализма и мултифункционалности у дизајну, а када је ријеч о торбама, њих никад нема довољно. За сваки стyлинг одговара нека друга торба, но ја сам својим дамама олакшала у избору тако што су једну торбу могле комбинирати на два начина. С првим моделима сам понудила и могућност избора материјала, тако да је свака клијентица могла унијети дио себе у дизајн саме торбе", рекла је Лукенда у разговору за Клиx.ба.

Недуго након тога у њеној понуди нашле су се и хаљине, а њене јединствене креације постале су синоним за функционалне комаде који су носиви од јутра до вечери.

 

"Волим необичне комбинације боја, тако да сам широком палетом хтјела задовољити свачији укус и потребе, без обзира на то која је боја тренутно хит на модној сцени. Такођер, оно што МОА баггеек торбе чини посебним јесте трансформација. Као што свака жена има своја различита лица и расположења током дана, тиме и већина МОА баггеек торби има два лица те сваку од њих можете изврнути или пресавити. У суштини добијете двије торбе у једној. Оваква врста практичности и (мулти)функционалности је и код хаљина веома битна, стога су и оне креиране да се могу носити на више начина, тиме остављајући простор за избор и креативност при ношењу", појаснила је.

Управо су склоност трансформацији и мултифункционалност разлог зашто је овај бренд добио бројне амбасадорице међу бх. дамама са стилом које воле квалитетне и дуготрајне производе с потписом домаћих дизајнера. Осим тога, ту је вишеструка палета боја, кројева и материјала због којих МОА Baggeek заслужује посебно мјесто у срцима својих корисница па самим тим и на тржишту.

"За нови Pax Backpack креирала сам један дио који се може додатно наручити, а то је спужвасти сепаратор за камеру и објектив. Занимљиво је да су га осим фотографа почеле наручивати и маме, јер је савршен држач дјечије боце и осталих потрепштина које маме свакодневно носе за своју дјецу. То је прави показатељ колико су жене свјесне мултифункционалности која олакшава свакодневницу", истакла је.

 

МОА Baggeek торбе раде се по наруџби, а за израду једне потребно је у просјеку 20 дана.

"У почетку сам иза цијелог креирања од идеје до реализације стајала сама. Данас намаштам модел, скицирам га, одаберем боје, а екипа с којом радим реализира финални производ. Послије тога је лопта опет код мене и слиједи фотографирање, ретуширање фотографија те припрема материјала за друштвене мреже", рекла је.

Материјали које користи за израду торби су штофови за тапацирање намјештаја, док хаљине израђује од природних материјала.

"Прије свега ми је битан квалитет и издржљивост материјала, а ти материјали имају све потребне атесте и ЕУ cертификате. За хаљине користим природне материјале који су врло удобни, јер се и ја у њима увијек осјећам много боље. Недавно је изашла нова колекција торби од природне коже, које су потпуно другачије од свега што је МОА Baggeek стварала до сада. Њих сам креирала за све оне даме које вјерују само правој кожи", открила је.

Сваку колекцију испратила је иновативном и занимљивом кампањом, а каже нам да јој посао олакшава то што је графичка дизајнерица и фотографкиња, јер неке ствари брже визуализира, а сав креативни, уједно и најзанимљивији дио, може урадити сама.

"Када видим готов производ, прича се сама исприча у мојој машти и ја је само изреализирам. Настојим да сваки пут имам неку нову причу, чак и ако је ријеч истим производима. Битно ми је да кампање увијек имају своју поруку, да подржавају жене у њиховим слободама. У мојој глави свако може све ако то заиста жели, зато желим да и МОА баггеек пропагира такве вриједности", рекла је Лукенда на крају разговора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана