Знате ли зашто никада не бисте требали притиснути ову типку на машини за веш?

GS
Foto: Twitter

Програм брзог прања на машини за веш сигурно вам се некад учинио као одлична опција. На примјер, кад сте у журби или требате хитно неки комад одјеће.

Но, један мајстор је на Тик-Току објаснио у детаље зашто не бисте требали користити тај програм као "излаз из проблема". Он каже да ако у машину за прање веша убаците неке крупније ствари, штета би могла бити јако велика, пише Јутарњи.хр.

Исто тако каже да програм за брзо прање веша утјече на даљњи рад и функционалност ваше машине. Зато је најбоље да програм за брзо прање користите само у случајевима "када баш морате" и да притом перете лаганију одјећу.

Наиме, када је у питању "тешка" роба, она је онда оптерећење за машину за веш стога се програм за брзо прање веша не препоручује.

Када је у питању роба направљена од тежих материјала, тада она представља велико оптерећење за машину за веш, па се брзи програм за прање никако не препоручује. Када машина ради веома брзо, пешкири се скупе, а то доводи до великог оптерећења бубња. Онда машина креће "лупати" и помицати се по просторији у којој је.

Зато, програм за брзо прање користите само за лагане тканине које не упијају пуно воде. Ипак, постоји још један мали трик.

"Ако немате пуно времена, боље изаберите програм прања веша за памучне ствари, а који обично траје око два и пол сата. Затим, притисните поставку брзине како бисте скратили вријеме на око сат и пол. То ће машини за веш дати довољно времена да све правилно опере, а да не трпи додатно оптерећење", објаснио је мајстор, преноси Нови.ба

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана