Знате ли који је рок трајања магичних крпа?

GS
Foto: Facebook

Као што назив говори, крпе од микровлакана праве се од врло ситних влакана, тањих од нити свиле. Често су направљене од мешавине полиестера и полиамида или најлона. Укратко, то значи да су направљене од пластике.

Полиестер и полиамид комбиновани су на начин да се влакна цијепају. Осим што ствара више влакнастих површина за чишћење, ово чини крпе врло порозним. Када користите крпе од микровлакана за чишћење, имате користи од оба ова фактора.

Крпе које нису направљене од микровлакана имају тенденцију да гурају прљавштину и прљавштину по површинама. Предност крпа од микровлакана је у томе што раздвојена влакна од којих се састоје стварају више површина које се могу закачити за прљавштину, прашину, па чак и бактерије. Због тога ове крпе можете користити за чишћење многих површина само водом.

Вјероватно сте безброј пута обрисали своју радну плочу у кухињи памучном крпом, а затим морали поновно да пребришете папирним пешкиром како бисте се ријешили влаге и заосталог отпада? Крпа од микровлакана се може користити сува, тако да елиминишете потребу за другом рундом брисања. Такође, полиестер и масти добро се слажу, што значи да су микровлакна одлична за уклањање масноће и уља с површина без помоћи јаких хемијских средстава за чишћење, преноси Супер жена.

Осим тога су изузетно упијајуће и брзо се суше. Стога, чак и ако навлажите крпе за чишћење тврдокорних мрља, оне ће једва оставити траг течности. Стручњаци кажу да ове крпе могу издржати и 100 прања. Притом морате пазити на једну ствар - када их перете, никада не употребљавајте омекшивач за веш. Може остати у влакнима и остављати ружне трагове на стаклу и другим површинама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана