За три биљке кажу да су идеалне за станове, а ова доноси огромну срећу

GS
Foto: X.com

Собне биљке које се узгајају у води идеалан су избор за оне који желе унијети природу у свој дом без нереда. Ове биљке су једноставне за одржавање, изгледају прелијепо и уносе свјежину у сваки простор.

Собне биљке могу потпуно трансформисати сваки простор, доносећи освјежавајући дашак зеленила и живота. Биљке које се узгајају у води идеалне су за оне који желе унијети природну љепоту у свој дом, али не воле неред који може настати због земље.

Монстера делициоса

Монстера делициоса, позната и као филодендрон, веома је популарна и лако се гаји у води. Њени велики, сјајни листови са јединственим рупама чине је упечатљивим додатком сваком простору. Довољно је ставити резницу у вазу с водом, осигурати да је правилно потопљена, и пратити како се коријени развијају.

Филодендрон Селум

Филодендрон Селум је још једна изванредна биљка која одлично расте у води, препознатљива по својим великим листовима са израженим режњевима. Успјева на индиректном свјетлу, а вашем простору даје препознатљив тропски изглед. Важно је редовно мијењати воду како би остала свјежа и без алги.

Срећни бамбус

Иако носи назив "срећни бамбус", ова биљка заправо није прави бамбус. Ријеч је о издржљивој биљци која може успјевати само у води. Ова врста драцене често се користи у фенг шуи аранжманима, а вјерује се да доноси срећу и позитивну енергију. Стабљике се постављају у вазу са каменчићима који их држе стабилним, а потом се ваза пуни водом.

Узгајање собних биљака у води не само да поједностављује њихову његу, већ и пружа елегантан изглед вашем дому. Додајте ове биљке у свој ентеријер и прочитајте које од њих могу помоћи у смањењу стреса, преноси Информер.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана