Вуку струју ненормално: Искључите ова три уређаја, када их не користите

ГС
Вуку струју ненормално: Искључите ова три уређаја, када их не користите

Многи уређаји троше када им је кабл укључен у струју, иако су искључени и не раде. Електрична енергија и тада кроз њих пролази, повећавајући тако вашу потрошњу и рачун. Како бисте то спријечили, извуците утичницу уређаја и тако зауставите проток електричне енергије. Ево који су кућни уређаји највећи енергетски потрошачи:

Студија из 2021. показала је да је у чак 98 одсто кућа у Великој Британији телевизор увек укључен у струју. Многи погрешно претпостављају да га искључивањем на даљински управљач потпуно искључе, али то често није случај. Када је само укључен у струју, чак и ако не ради, телевизор троши 1,3 кWх.

Кувало за воду

Електрично кувало за воду није највећи кривац за трошење струје, али стручњаци кажу да ће оно такође повећати рачун за струју, па је најбоље да буде искључено. Чак и кад се не користи, овај апарат троши око 0,3 кWх, што није много, али на годишњем нивоу нећете бацити мало новца.

Пуњачи

Многима су пуњачи за мобилни, лаптоп и друге уређаје, увијек укључени у струју и спремни за пуњење. Међутим, пуњач троши струју и тада, односно повећава ваш рачун.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана