Вјерује се да ова биљка доноси новац у кућу, а њено одржавање је минимално

Г.С.
Foto: Илустрација

Многа вјеровања окренута су природи, било да су у питању празници или нешто сасвим непосредно.

 То се може примјетити и када бирамо биљке које ће украсити наш дом или када их добијамо на поклон. Сигурно сте досад чули да се вјерује да неке биљке доносе новац или срећу, па их људи уједно и због тога бирају.

Једна биљка која естетски увијек допринесе просторији због своје егзотичности и лишћа које изгледа као прелакирано, уједно је ту и да “донесе новац у кућу”, како веровање гласи.

Наиме, у питању је биљка замиоцулцас замиифолиа, ЗЗ биљка или, како је и најпознатија, замија. Домаћине чији дом краси, награђује просперитетом и срећом, преноси Телеграф.

Њени сјајни, зелени листови симболизују раст и обиље, а одржавање њене љепоте је далеко једноставнија него што многи мисле.

Како његовати замију?

Одржавање је минимално када је ријеч о замији. Она успјева на умјереном до јаком свјетлу, а одлично се понаша у земљи која се каткад залива. Споро расте и ништа осим обавезе повременог заливања немате. 

Током љета треба да се залива једном недељно, али смањите количину воде зими и на јесен када захладни, савјетује “ГарденингНоуХау”.

Временом њене стабиљке постају теже и почињу да се савијају, па када примјетите да долази до тога, пожељно је да их учврстите. Такође, када угледате суве листове, уклоните их.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана