Уз ова два јефтина састојка из кухиње скините каменац и флеке са џезве за пет минута!

Г.С.
Foto: Илустрација

Флеке и каменац са џезве можете лепо да очистите без употребе скупих производа и рибања.

Већина не може да замисли почетак дана без кафе. Али ни дружење с пријатељима, опуштање, рад... Међутим, временом се од употребе на џезви наталожи каменац , а створе се и тамне мрље од кафе и чаја и без обзира на то што је добро оперете, она увек изгледа прљаво..

Како скинути каменац и флеке

Како би ваша џезва са унутрашње стране поново заблистала као да је нова, не морате да користите специјализована средства за рибање, нити да џезву трљате грубом жицом која може да је оштети, односно изгребе. Довољно је да употребите два састојка која сигурно имате у кухињи. То су сода бикарбона у комбинацији са прашком за веш.

Заблистаће за само 5 минута

Сода бикарбона и прашак за веш заједно чине одлично средство за уклањање каменца и флека са емајла. Сипајте две кашике прашка за веш и кашику соде бикарбоне у џезву, па додајте 200 мл воде. Џезву ставите на ринглу и укључите да се вода загрије. Кад прокључа, кувајте пет минута. За то вријеме ће прашак за веш и сода бикарбона уклонити све флеке. Оставите џезву на врућој искљученој рингли десетак минута, па је уобичајено оперите. Изненадићете се како ће засијати. На исти начин можете да скинете каменац и са осталог емајлираног посуђа, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана