Уређаји које треба искључити из струје прије одласка на годишњи одмор

Г.С.
Уређаји које треба искључити из струје прије одласка на годишњи одмор

Дом с многим уређајима који олакшавају вашу свакодневницу не значи нужно и сигуран дом.

Наиме, многи уређаји могу довести до струјних удара када остану укључени, а такође могу повећати ваше режије за струју.

Стога, када идете на путовање, искључите своје уређаје како бисте са сигурношћу уживали на одмору.

Мали кухињски уређаји

Директор у Мистер Спаркију Дан Мок наводи да блендере, апарате за кафу, тостере и друге мале кухињске уређаје је најбоље искључити из струје прије него отпутујете. Он истиче да ови уређаји троше струју чак и када не раде. Метју Схели из Дуалита такође препоручује искључивање малих кухињских кухињских апарата јер ћете на тај начин смањити ризик од пожара или оштећења уређаја уколико дође до струјног удара, преноси Кликс.

Телевизори и конзоле за игре

Оно што би многе могло изненадити јесте да је остављање укључених телевизора и конзола за игре представља праву опасност за ваш дом. Мок наводи како су ово уређаји који често остану укључени у струју, када људи одлазе на одмор.

Стога, када идете на путовање, искључите своје уређаје како бисте са сигурношћу уживали на одмору.

Рачунари и слични уређаји

Модернији домови који имају такозване паметне системе такође могу бити у опасности, ако оставе укључене уређаје. Како наводи Мок, остављање уређаја укључених у струју једна је од главних погрешака у паметној кући коју треба избјегавати. Он истиче да није довољно имати рачунар у стању мировања када одлазите на путовање које траје више од једног дана.

Вентилатори и слични уређаји

Мок такође препоручује искључивање свих вентилатора и прочишћивача зрака прије него напустите свој дом. Истиче да не потребе да буду укључени, јер на тај начин такођер ризикујете квар или пожар у случају струјног удара. Такође, ови уређаји троше много струје када остану у стању приправности.

Машине за суђе и веш

Стручњак за кућанске уређаје у компанији Доместиц амп; Генерал Иан Палмер-Смит истиче како машине за суђе и веш троше пуно струје због потребе за водом. Они троше више енергије од осталих у стању приправности јер морају бити спремни загријати воду на захтјев.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана